KISKAÇ-14" Operasyonu! 17 ilde 36 şüpheli FETÖ üyesi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "KISKAÇ-14" operasyonları kapsamında, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup 36 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "KISKAÇ-14" operasyonları kapsamında, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup 36 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Operasyonda yakalanan şüphelilerin, örgütün "Askeri Mahrem Yapılanması", "Emniyet Mahrem Yapılanması" ve "Güncel Yapılanması" içerisinde aktif olarak faaliyet gösterdikleri belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcıları oldukları ve terörizmin finansmanı suçlarına karıştıkları tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, yapılan operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konulduğunu, ayrıca önemli miktarda döviz ve Türk Lirası'nın da ele geçirildiğini açıkladı. Şüphelilerin ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve münferit sınav soruşturmaları kapsamında mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları da operasyonlar sırasında ortaya çıkarılan bilgiler arasında.

Operasyonların başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinden dolayı kahraman polislerimizi tebrik eden Yerlikaya, "Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" ifadelerini kullandı.

Operasyonlar Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevşehir, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu'da düzenlendi. Bu operasyonlarla birlikte FETÖ'ye büyük bir darbe vurulduğu ve örgütün yapısının zayıflatıldığı vurgulandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler